• Gå din egen väg
  • Rapporten och populärbroschyren
  • Artiklar
  • Verktygslåda

Kom igen festivalsverige!

Förra året var 67 procent av artisterna på Sveriges största festivaler mansdominerade akter. Sveriges festivaler är med andra ord allt annat än jämställda. Det innebär att män och kvinnor inte har samma möjligheter att synas, höras och ha inflytande i festivalsammanhang. Det tycker vi är skevt. Tipsa gärna om hur du tycker att vi ska göra för att få mer jämställda festivalscener?



Dela inlägget:


Fortsätt läsa

Att satsa på sin dröm

Ett mål för utvecklingsbolaget BD Pop i Luleå är att unga musikaliska talanger från Norrbotten ska få syssla med det dom helst vill utan att behöva flytta till storstadsregionerna. Ett annat är att arbeta för att göra den mansdominerade musikbranschen mer jämställd. Genusperspektivet finns med överallt, bland annat när det gäller popkonsulenterna – en kille och en tjej delar på uppdraget:

www.bdpop.se

Mest tjejer på ridskolorna, eller?

Flera landslagsryttare idag är män, men på ridskolorna lyser pojkarna ofta med sin frånvaro. Varför är det så?

Eva-Lena Wikander Hedman, ridskolechef på Piteå Ridklubb, tror att mycket har att göra med ojämställda strukturer.

”Damhockeyn står i en brytpunkt”

Ingela Lekfalk är producent och regissör. Hennes senaste dokumentärfilm är Underdogs, som handlar om strukturerna inom damidrotten, Damkronorna, och om Luleå Hockey/MSSK.

 

Jämställdhetsdelegation Länsstyrelsen Norrbotten Region Norrbotten Tillväxtverket

Länsstyrelsen Norrbotten och Jämställdhetsdelegationen i samarbete med Norrbottens läns landsting, Kiruna kommun, Luleå kommun, Övertorneå kommun, Arjeplog kommun och Piteå kommun.


Irina Enbuska von Schantz
Särskilt sakkunnig i jämställdhet
Länsstyrelsen i Norrbottens län
Enheten för social hållbarhet
971 86 Luleå

010-225 56 61
[email protected]